Konaklama: 7 gece 8 gün
Gezilecek Yerler: Amasya & Samsun & Fatsa & Giresun & Zigana Dağı & Sümela Manastırı & Uzun Göl & Batum & Sinop & Ayder Yaylası & Kastamonu & Rize
Rezervasyon: 0224 221 78 76 / 0532 335 79 52
LÜKS KARADENİZ & BATUM TURU 16 KİŞİLİK ARAÇLARLA 7 GECE 8 GÜN
Açıklama :
-Bu tur 16 kişilik araçlarla size özel olarak düzenlenecektir.
-Covid – 19 önlemleri kapsamında Turlarımızda maske takmak zorunludur.
-Araçlarımızın ön ve orta kapı girişlerinde dezenfektan bulunacaktır.
-Tur öncesinde ve sonrasında araçlarımız dezenfekte edilecektir.
-Müze, Ören yeri ve gezi noktalarımızda yoğunluk durumuna göre rehberlerimiz anlatımları araçta gerçekleştirecektir.
Bu Programın Başlıca Ayrıcalıkları
Rotadaki noktaların hızlı ve üstünkörü gezilmemesi için, dinlenme sürelerini de göz önüne alarak 6 gece konaklama yapılacaktır.
Ağaran Şelalesi, Çayeli, Pokut & Sal Yaylaları, Zilkale, Palovit Şelalesi, Borçka Karagöl, Şenyuva, Ayder Yaylası Turu.
4 Gece Yayla Otellerinde Konaklama Yapılacaktır.
2 Gece Merkezi Şehir Otellerinde Konaklama Yapılacaktır.
Her Araçta Kokartlı Profesyonel Rehberimizle Birlikte Yardımcı Rehber Görevlisi Bulunacaktır.
Otel haricindeki Yemek Noktaları Yöresel Yemek Hizmeti Veren Bölgede Meşhur Noktalar Olacaktır.
Türkiye’nin en uzun Zipline parkuru (760 metre) olan Çoruh Nehri üzerinde heyecan dolu dakikalarınızı aksiyon kameramız ile çekme keyfi.
1.Gün; Bursa
Siz değerli misafirlerimiz ile 21:30 Bursa Görükle
22:00 Bursa Kent Meydanında buluşarak 7 gece 8 gün sürecek Karadeniz turumuz için yola çıkıyoruz.
2.Gün; Amasya, Samsun, Ordu
Çorum güzergâhından sabah erken saatlerde Amasya’ya varıp şehzadeler şehrinde güzel bir kahvaltı ile gezimize başlıyoruz. Yeşilırmak kıyısına kurulmuş olan bu güzel kentimizde yirmi bini aşkın eserin sergilendiği Amasya Arkeoloji Müzesi ve Mumya Müzesini geziyoruz. Müzede Hititler’den Romalılar’a, Selçuklu’dan Osmanlı’ya kadar birçok medeniyete ait eser sergilenmektedir. Şehzadeler Parkı, Saat Kulesi, Hazeranlar Konağı gezileri sonrasında Yeşil Irmak Vadisi kıyısında yer alan görüntüsüyle ve hikâyesiyle büyüleyen Kral Kaya Mezarları’nın panoramik seyri sonrasında sevdaları tarihe mal olmuş Ferhat ile Şirin efsanesine konu olan su kanallarını görüyoruz. Ferhat ile Şirin’in hikâyesini rehberimizden dinleyip Yalı boyu evlerinin fotoğraflanmasından sonra Amasya’dan ayrılıp Samsun’a doğru yola koyuluyoruz, Samsun’a vardığımızda ilk olarak öğle yemeğimiz için serbest zaman veriyoruz. Sonrasında Samsun şehir merkezinde dolaşıp Karadeniz en güzel şehrinin tadını çıkarıyoruz. Ardından Avustralyalı Heykeltıraş HeinrichKrippel tarafından yapılan Onur Anıtını görüyor ve gurubumuzla birlikte fotoğraflarımızı çektirdikten sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak için 19 Mayıs 1919’da 18 arkadaşıyla birlikte Samsun’a geldikleri vapur olan Bandırma Vapuru’ nu ziyaret edip otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde olacaktır.
Diğer Detaylar
Kahvaltı: Amasya’ da tavsiye Restoranda veya Serbest olarak alınıyor ( Ekstra )
Öğle Yemeği: Samsun’da tavsiye Restoranda veya Serbest olarak alınıyor ( Ekstra )
Akşam Yemeği: Otelde Set Menü veya Açık Büfe Olarak Alınacaktır.
3.Gün = Ayasofya, Telkari Atölyesi, Atatürk Köşkü, Hamsiköy, Sümela Manastırı
Sabah otelde alacağımız kahvaltı ardından Trabzon’da bulunan Ayasofya olacaktır. Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethini takiben yapı, camiye çevrilmiş ve vakıf eser olmuştur. Ayasofya, yüzyıllar boyun-ca şehri ziyarete gelen seyyah ve araştırmacıların ilgisini çekmiştir. Rehberimizin anlatımlarından sonra sıradaki noktamız aynı bölgede atölyeleri bulunan Trabzon’un meşhur takı sanatlarından telkâri, burma gibi zanaatların yapıldığı atölyeler olacaktır. Telkâri ürünler “muntaç” adı verilen iskelet ile iskelet içine yerleşmiş motiflerin yer aldığı iki ana bölümden oluşur. Telkâride klasikleşmiş motiflerin başında vav, kake, dudey, tırtır, güverte, gül, üzüm, yıldız, lale, yaprak, badem ve kıvırma gelir. Sevdiklerinize hediyelik olarak ta alabileceğiniz bu zaif ürünleri gördükten sonra sıradaki rotamızda bizi bir 20.yy şaheseri olan Atatürk Köşkü karşılıyor. Ulu Önder bu köşkte 1934 ve 1937 yıllarında iki kez kalmış, vasiyetinin bir kısmını da bu köşkte yazmıştır. Köşk’ün mimarisi ve bahçesi sizleri büyüleyecek. Ardından Bizans İmparatoru I. Theodosius zamanında (375-395) Atina’dan gelen Barnabas ve Sophranios isimli iki rahip tarafından kurulduğu rivayet edilen, sarp dağlardaki konumu sizleri büyüleyecek olan Sümela Manastırı’na doğru yola çıkıyoruz. Ana kaya kilisesi, birkaç şapel, mutfak, öğrenci odaları, misafirhane, kütüphane ile kutsal ayazma’dır. Bu yapılar topluluğu oldukça geniş bir alan üzerine inşa edilen manastır ziyaretimiz ardından Hamsiköy’e doğru yola çıkıyoruz. Sütlacı ile meşhur bu köyde vereceğimiz tatlı molası ardından Maçka eteklerinde bulunan otelimize yerleşiyor ve akşam yemeğimizi de otelimizde alıyoruz.
Diğer Detaylar
Kahvaltı: Otelde Açık Büfe veya Serpme Kahvaltı Olarak Alınacaktır
Öğle Yemeği: Trabzon’da Yöresel Restoranda alınacaktır. ( Ekstra )
Akşam Yemeği: Otelde Set Menü veya Açık Büfe Olarak Alınacaktır.
4.Gün = Memişağa Konağı, Sürmene Bıçak Atölyesi, Çay Fabrikası, Uzungöl, Çayeli, Ağaran Şelalesi
Otelde alacağımız kahvaltı ardından ilk noktamız 1800’lerin ortalarında Memiş ağa tarafından yaptırıldığı bilinen ilginç ve dönemin resmen mimari harikası olan Memişağa konağı olacak. Konağın ilginç hikayesini rehberimizden dinledikten sonra bıçağıyla meşhur Sürmene olacak. Meşhur bıçağın atölyesinde ustasından hikayesini dinliyoruz. Sürmene bıçağının özelliği balık yağı ile birlikte su verilmesindendir. Nedeni keskinliğini her zaman muhafaza etmesinden dolayı Balık yağı bıçağın keskin olmasını sağlar. Sonrasında bölgenin olmazsa olmaz ürünü, adeta Karadeniz ekonomisine can veren ürün, çayın hikayesini fabrikasında ustasından dinleyeceğiz. Dilerseniz 1.kalite çayı fabrikasından alabilirsiniz. Sıradaki durağımız Karadeniz denilince akla gelen ilk görüntülerden biri olan vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşmuş göl, “Uzungöl” olacak. Burada vereceğimiz serbest zaman ardından sonra ki noktamız yeşilin içinden süzülüp gelen Çayeli’nin derinliklerinde yer alan Ağaran Şelalesi olacak. Şelalenin döküldüğü noktada bulunan otelimizde akşam yemeği yedikten sonra şelaleyi izleyerek önünde ki asma köprüde fotoğraf çekilerek zaman geçirebilirsiniz.
Diğer Detaylar
Kahvaltı: Otelde Açık Büfe veya Serpme Kahvaltı Olarak Alınacaktır
Öğle Yemeği: Trabzon’da Yöresel Restoranda alınacaktır. ( Ekstra )
Akşam Yemeği: Otelde Set Menü veya Açık Büfe Olarak Alınacaktır.
5.Gün = Ağaran Şelalesi, Şenyuva Köprüsü, Şenyuva Köyü, Pokut Yaylası & Sal Yaylası, Ayder Yaylası, Hala Köprüsü
Eşsiz Ağaran şelalesi manzarasında bulunan otelimizde, şelaleye karşı alacağımız kahvaltı ardından yola çıkıyoruz. Sağlı sollu çay bahçelerini izleyerek devam edeceğimiz Çayeli güzergahımız dan sonraki noktamız yeşilin başka bir diyarı Çamlıhemşin olacaktır. Dileyen misafirlerimiz ile Karadeniz’in en yüksek yaylalarından (2500 metre) olan Pokut ve Sal yaylasına gitmek üzere transfer araçlarımıza geçiyoruz.Yol güzergahında bizleri karşılayacak olan, yüzyıllara meydan okumuş Şenyuva köprüsü ve Karadeniz filmlerinin platosu haline gelen Şenyuva köyüne uğruyoruz. Şenyuva köylülerine göre, köprünün kitabesi 1946 yılında yaşanan selde kaybolmuştur. Çamlıhemşin’e 7 kilometre mesafede yer alan köprünün girişindeki tabelada, yapım tarihi 1696 olarak belirtiliyor. Nihayet Pokut ve Sal yaylalarındayız. Son zamanlarda bulut denizine karşı salıncak fotoğrafları ile ünlenen bu yaylalarda tam olarak Karadeniz’i yaşayacaksınız.(Hava ve yol koşullarına göre komşu yaylalardan olan Gito & Badara ya da Huser, Avusor yaylarına da gidilebilir).Hala yaşamın devam ettiği bu eşsiz yayla evlerinde yaşamı yerel halktanda dinleyebiliriz. Mükemmel manzara ardından meşhur Ayder yaylasına çıkıyoruz. Öncesinde yol üzerinde bulunan Karadeniz’in simgesi haline gelmiş Hala köprüsünde mola veriyoruz. Günümüzde halen kullanılan köprü yuvarlak kemerli ve tek gözlü olarak inşa edilmiştir.18. yüzyılın son yarısında yöre halkı tarafından Ballıoğlu Mehmet Ustaya yaptırılmıştır. Köprünün kemer ve korkulukları kesme taştan, diğer kısımları ise molaz taştan inşa edilmiştir. Turumuzun ardından 200 yıllık bir konak olan otelimize geçiyor, ahşap ve taş yapıdan oluşan otelimizin önündeki çay bahçesi, karşısındaki şelale manzarası, bahçesindeki kuzine karşısında alacağımız yöresel akşam yemeği ardından günümüzü sonlandırıyoruz.
Diğer Detaylar
Kahvaltı: Otelde Açık Büfe veya Serpme Kahvaltı Olarak Alınacaktır
Öğle Yemeği: Çamlıhemşin’de Yöresel Restoranda alınacaktır. ( Ekstra )
Akşam Yemeği: Otelde Set Menü veya Açık Büfe Olarak Alınacaktır.
6.Gün = Zilkale, Palovit Şelalesi, Karagöl, Çoruh Nehri, Batum (Gürcistan),Batum Teleferik
Sabah mükemmel manzaraya karşı yapacağımız yöresel kahvaltı ardından sıradaki noktamız Zilkale. Doğu Karadeniz’in zenginliklerinden biri olan Zilkale efsanesi, nerede olursa olsun kesinlikle görmek için yollar aşabileceğiniz kadar güzel. Fakat bu kale, en çok Rize’nin doğasına yakışıyor. Trabzon İmparatorluğunun gözetleme kulesi olarak yapılan yapı, Osmanlı’nın fethinden sonra kale, askeri amaçla kullanılmış. Yapım tarihi tam olarak bilinmese de 14.yy. yapısı olan kale, sarp dev bir kaya üzerine kurulmuş. Fırtına Deresi’nin çevrelediği bu kale, dereden 100 metre yükseklikte bulunuyor. Büyüleyici doğa içerisindeki mükemmel yapıdan sonra sırada sizleri coşkusuyla hayrete düşürecek bir doğa harikası; Palovit Şelalesi var. Son derece bakir bir alanda bulunan bu doğa harikası, güçlü yatağına karşın büyük bir gölet oluşturamıyor. Palovit Deresi’nin önlenemez suları, şelale yaptıktan sonra cadı kazanları yaratarak akıyor. Meşe deresi ile birleşerek daha da güçlenen kar suları, Şenköy (Amukta) Köprüsü yakınlarında Fırtına Deresi’ne katılıyor. Burada vereceğimiz serbest zaman ardından dur durak demiyor ve Doğu Karadeniz’in en doğusuna, yeşilin en koyu olduğu bölgeye, Borçka ve Karagöl’e gidiyoruz. Borçka Karagöl Milli Parkı, korunma altına alınmış harika bir doğa alanı. Muhteşem trekking parkurları, ışıl ışıl gölü, gölün üzerindeki rengarenk sandallar ve eşi bulunmaz o sükûnet buranın manzarasının baş kahramanları. Borçka Karagöl Milli Pakı, 368 hektarlık bir alan. Göl ve çevresi ise 5 hektar alana sahip. Karagöl ulaşım konusunda zor bir konumda değil. Daha parka varmadan, size eşlik eden gürül gürül sular, Karagöl’e varmadan karşılaşacağınız şelaleler eşsiz kareleri kafanıza kazıyacağınızdan emin olun. Fakat yine de bu kareleri fotoğraflamayı unutmayın. Daha Karagöl’e varmadan karşılaştığınız şelale ve yemyeşil ağaçların uyumu ile oluşacak hayranlık altyapısı, Karagöl’e vardığınız an ikiye katlanabilir. Sonrasında ülkemizin en büyük zipline parkuru olan Çoruh Nehri’nin üzerinden kayarak geçeceğiniz ve bunları size vereceğimiz aksiyon kamerası ile kaydedeceğiniz parkurumuzun başlangıç noktasına geçiyoruz (Zipline; yüksek bir noktadan, alçak bir noktaya bağlanmış çelik halat vasıtası ile emniyet kemeri giyerek kendi ağırlığınızla ve yer çekimi yardımıyla kayma aktivitesine denir. Çoruh nehri üzerindeki parkur geliş ve gidiş 760 metre ile ülkemizin en uzun parkurudur)Bu adrenalin dolu noktamızın ardından sınır komşumuz Gürcistan’ın popüler şehirlerinden olan Batum’a geçiyoruz.(Batum’a geçiş için yeni kimlik ya da süresi dolmamış asaport,18 yaşından küçük çocuklar ve annesi babası resmi olarak ayrı çocuklar için vekaletname zorunluluğu vardır. Batum’a geçmeyen misafirlerimiz için sorumluluk bireylere aittir ve Batum dönüşünde rehberimiz yolcumuzu sınırdan alacaktır. Nihayet Sarp sınır kapısından sonra Batum’dayız. Karadeniz kıyılarındaki nadir düzlük alanlardan olan Batum modern binaları ve sıra dışı mimarisi ile sizleri etkileyecektir. Dileyen misafirlerimiz ile Batum sahilinde bulunan yöresel tadları tadacağımız restaurantımıza gidiyor (etler helal kesimdir) sonrasında Batum merkezinde Hz. İsa’nın On iki Havarisinden biri olan St. Mathias`in Mezarının da bulunduğu Roma döneminden kalan ve en son Osmanlılar döneminde kullanılan Gonio ( Apsaros ) Kalesi’ni görüyoruz. Batum şehir merkezine doğru devam ederken Bayburt’tan doğup Batum sınırlarına kadar kendine keskin çizgiler oluşturan Çoruh Nehri’ni ve üzerindeki eski Gonio Köprüsü’nü göreceğiz. Sonrasında; Tarihi Meryem Ana Katedral Kilisesi’ni, Tarihi Orta Camii, Rus Ortodoks Kilisesi, Ermeni Ortodoks Kilisesi, Poseidon Anıtı, Tiyatro Binasını, Medea Heykeli’ni, Batum Limanı’nı ve yeni oluşturulan yüzüyle Avrupa meydanını göreceğiz. Batum Bulvarı’nda gezinti yaptıktan sonra tekrar Sarp sınır kapısından geçerek ülkemize giriş yapıyoruz. Sonrasında Batum’dan ayrılıyor ve Çamlıhemşin bölgesinde bulunan yayla otelimize geçiyoruz.
BATUM HAKKINDA BİLGİLENDİRME
Batum sınır geçişinde dönemsel yoğunluklardan dolayı geçiş işlemlerinde gecikme yaşanabilir, bu Konu da rehberiniz gereken uyarılarda bulunacaktır. Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken eşya ( alkol – sigara vb.) getirebilmek için en az 3 gün konaklama zorunluluğu vardır. Gürcistan’ın getirdiği yasada, ülke girişlerinde hiçbir ilacı kabul etmiyor. İlaç bulunduran kişiye hemen yasal işleme başlıyor. Nüfus cüzdanları yıpranmamış olmalı ve 1 Eylül 2019 Tarihi itibariyle sadece yeni kimlikli vatandaşlar geçiş yapabilmektedir. Batum gezisi için Türk vatandaşlarına uygulanan pasaport muafiyeti sayesinde TC Kimlikleri ile geçişler sağlanmaktadır. Ehliyet ve diğer kimlik kartları ile geçişler yapılamaz. Nüfus cüzdanları yıpranmamış olmalı ve 2010 yılından önce alınmış ise yenilenmelidir. Anne ve Baba ile birlikte seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin Batum’a geçişleri için Noterden onaylı Muvafakat name almaları gerekmektedir. Bebek ve çocuk misafirlerimizin kimliklerinde fotoğraf olması, Gürcistan hükümeti tarafından zorunlu kılınmıştır. Kimliklerdeki deformasyona bağlı Gürcistan sınır geçişinde yaşanacak problemlerden Güztur Turizm sorumlu değildir. Gürcistan Bebekler, Çocuklar dâhil kimliklerde Fotoğraf talep etmektedir. ( Fotoğraf olması zorunludur.)Yurt dışından Türkiye’ye pasaportla giriş yapmış olan yabancı misafirlerin Gürcistan’a gidip Türkiye’ye dönebilmesi için Türkiye’ye çoklu ( multiple ) vize girişi almış olmaları gerekir. Ayrıca Gürcistan’ın pasaportların ya da kimliklerin ait olduğu ülkelerle olan vize protokolüne göre Vizeli/Vizesiz geçiş sağlanacaktır. KKTC vatandaşlarının Türkiye’ye giriş yaparken TC kimliklerini kullanarak girmeleri doğrultusunda Gürcistan’a TC kimlikleriyle girebileceklerdir. Avrupa Birliği pasaportuyla Türkiye’ye giriş yapan KKTC vatandaşları da Türkiye’ye dönebilmek için Çoklu ( multiple ) vize almış olmaları gerekir.
Diğer Detaylar
Kahvaltı: Otelde Açık Büfe veya Serpme Kahvaltı Olarak Alınacaktır
Öğle Yemeği: Bölgede Yöresel Restoranda alınacaktır. ( Ekstra )
Akşam Yemeği: Batumda serbest zamanda alınacaktır(Ekstra)
7.Gün Giresun, Ordu, Boztepe, Samsun
Çamlıhemşin’de güne merhaba diyor ve kahvaltı ardından dönüş güzergahı üzerinde bulunan Giresun’a uğruyoruz. Milli mücadelenin kahramanlarından Topal Osman’ın mezarının da bulunduğu Giresun Kalesi, diğer tarafımızda ise Karadeniz’in tek adası olan Giresun Adası bizleri karşılıyor. 3000 yıllık tarihiyle muhteşem bir destinasyon olan doğal alanı, surları, manzara tepeleri, çay bahçeleri ile şehrin en önemli turizm merkezi olan Giresun Kalesi’ne doğru hareket ediyoruz. Topal Osman’ın evini panoramik gördükten sonra denizi ayaklarımız altında hissedeceğimiz kaleye ulaşıyoruz. Fotoğraf ve alış veriş molası sonrasında Giresun’dan ayrılarak geçerek Ordu istikametine hareket. Ordu’ya vardığımızda teleferik ile Boztepe’ye çıkıyor, eşsiz Karadeniz manzarasını her yükselişte daha geniş görmeye başlıyoruz. Sonrasında akşam yemeği ve konaklamamız Samsun’daki otelimizde gerçekleşecektir.
Diğer Detaylar
Kahvaltı: Otelde Açık Büfe veya Serpme Kahvaltı Olarak Alınacaktır
Öğle Yemeği: Bölgede Yöresel Restoranda alınacaktır. ( Ekstra )
Akşam Yemeği: Otelde Set Menü veya Açık Büfe Olarak Alınacaktır.
8.Gün; Sinop – Bursa
Gezimizin son gününde otelimizden ayrılıp Samsun istikametine doğru yola koyuluyoruz. Bafra – Gerze üzerinden ülkemizin en kuzey ile olan Karadeniz küçük ama şirin sahil kenti SİNOP’ a vardığımızda bizleri ilk olarak UNESCO’nun Dünya Miraslar Listesine giren Sinop Kalesi karşılıyor ( Panoramik ) rehberimizden aldığımız bilgiler dâhilinde yolumuza devam ediyor ve tarihi Sinop Cezaevi ‘ni geziyoruz. 3 tarafı denizlerle çevrili ve yıllarca cezaevi olarak kullanılan; şuan da müze olan Sinop Cezaevi dizilere, şarkılara ve şiirlere konu olmuştur. Tarihi cezaevi gezimizin sonrasında yat limanında vereceğimiz serbest zaman diliminde şehir merkezinde dolaşıyor Sinop’un meşhur mantısını yeme şansı buluyor ve maket gemi yapımlarını izleyerek alışveriş yapma imkanı buluyoruz. Sinop şehir merkezinden ayrılıp ardından e buzul aşınması sonucu oluşmuş ve Dünya’nın kendiliğinden oluşan tek koy özelliğini taşıyan Hamsilos Koyuna gidiyoruz. Şehir merkezine 11 km uzaklıkta bulunan koyun iç kısımlarına doğru gidildikçe ormanlaştığını göreceksiniz. Fil kafasına benzeyen şekliyle şaşırtıcı bir iz bırakan Hamsilos koyu, aynı zamanda geçmişte savaş gemilerinin gizlenmesi ve günümüzde de balıkçıların fırtınalı havalarda sığınmak için korundukları yerdir. Sinop gezimizin ardından Doğu Karadeniz gezimizi sonlandırıyor ve Bursa’ya dönüş yoluna koyuluyoruz. Yolda vereceğimiz molalar ardından gecenin ilerleyen saatlerinde Bursa’ya varıyor, bir başka Güztur Turizm etkinliğinde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.
Diğer Detaylar
Kahvaltı: Otelde Açık Büfe veya Serpme Kahvaltı Olarak Alınacaktır
Öğle Yemeği: Bölgede Yöresel Restoranda alınacaktır. ( Ekstra )
AkşamYemeği: Tavsiye Edilen Restoranda veya Serbest olarak alınıyor ( Ekstra )
ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER
Ulaşım (Bursa-Batum-Bursa arasındaki 8 gün boyunca ana güzergah ulaşımları)
6 Gece Otel Konaklaması ( 4 Gece Yayla Oteli – 2 Gece Şehir Oteli )
Otel Set Menü veya Açık Büfe 6 Sabah Kahvaltısı
Otel Set Menü veya Açık Büfe 5 Akşam Yemeği
8 Gün Kokartlı Profesyonel Rehberlik Hizmeti
8 Gün Rehber Yardımcısı Hizmeti
Araç İçi İkramlar
Yurtiçi Seyahat Sigortası
1 Akşam Kemençe ve Tulum Dinletisi
ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
Yurtdışı ( Batum ) Çıkış Harcı
Yukarıda Belirtilen Öğünler Haricindeki Yemek Öğünleri
Zilkale, Palovit Şelalesi,Karagöl, Pokut – Sal yaylaları Minibüs Ulaşımları
Rafting, Zipline, Gürcü Gecesi vs. gibi Eğlence Etkinlikleri
Otel Yemeklerinde Alınacak Ekstra İçecekler ve Odadaki Mini Bar Kullanımı
Alışveriş ve Keyfi Harcamalar
Müze ve Ören Yeri Girişleri
Rezervasyon ve Bilgi Hattı:
02242217876
05327938807
ÖNEMLİ NOT 1: Tur güzergahı yoğunluğa göre değişiklik gösterebilmektedir.
Programda belirtilen ekstralara katılmayan misafirler rehber öngörüsünde bölgede zamanı değerlendirebilirler.
Bölge yoğunluğuna göre kalınacak otellerde değişiklik olabilir .
(Fiyatlarımız 2 ve 3 kişilik odalarda kişi başı ücret olarak geçerlidir.)
Yayla turları bölgedeki yol durumlarından dolayı değiştirilebilir.
ÖNEMLİ NOT 2 Turumuz 7 gece 8 gün olup, otel konaklaması 6 gece 7 gündür. Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır, ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda Güztur Turizm misafirlerine 1 (bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür. 0-2.99 yaş ücretsiz 3- 6 yaş çocuk indirimi iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır.