BURSA ÇIKIŞLI  GÜNÜBİRLİK YEDİGÖLLER TURU

Tur Programı

06:00 Kent Meydanında sizlerle buluşup keyifli bir Yedigöller haftasonu turu için yola çıkıyor. Yedigöller’e vardığımızda sırasıyla İncegöl, Sazlıgöl, Nazlıgöl, Kurugöl, Büyükgöl, Seringöl, Deringöl’ü keşfedeceğimiz gezimize başlıyoruz. Öğle yemeğinin ardından bir süre serbest zaman geçiriyor ardından alt platodaki gölleri gezip sonra üst platoya geçiyoruz. Akşam belirleyeceğimiz saatte toplanıyor ve dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Tüm misafirlerimiz ile bir başka Güztur organizasyonda görüşmek üzere tek tek vedalaşarak sizleri aldığımız noktalara geri bırakıyoruz.

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER

  • Ulaşım
  • Araçta kahvaltı paketi
  • Seyahat sigortası
  • Rehberlik
  • Milli Parka Giriş Ücreti
  • Otopark Ücretleri

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • Öğle ve Akşam Yemekleri
  • Ekstra harcamalar

YEDİGÖLLER HAKKINDA KISA BİLGİ

Yedigöller Millî Parkı, Batı Karadeniz bölgesinde Bolu ilinin kuzeyinde Zonguldak ilinin güneyinde Düzce ilinin doğusunda yer alan Millî Parka Bolu İli Mengen ilçesinden ulaşım mümkündür. Ayrıca Ankara-İstanbul karayolunun 152inci km’sinden Yeniçağa ve 190 km’sindeki Bolu ilinden kuzeye ayrılan yollarla ulaşılır. Kışın Bolu-Yedigöller güzergahı karla kapalı olduğundan ulaşım sadece Yeniçağa-Mengen-Yazıcık üzerinden yapılır. Her iki yolun da yaklaşık 30 km’lik bölümü stabilizedir. 2015 Sonbahar aylarında Bolu ilinden kuzeye ayrılan yol yapım tadilatının ilk etabı bitirilmiş yol ulaşıma açılmıştır. Bu yolu kullanan sürücülerin dikkatli olması gerekmektedir.

Millî Park

Batı Karadeniz Bölgesinin oldukça engebeli bir yöresinde bulunan Millî Parkta heyelanın oluşturduğu göller “Orman Denizi” ni andıran zengin bitki örtüsü göllerde yaşayan alabalıklar ve bu değerlerin yarattığı rekreasyon kullanım potansiyeli ana kaynakları oluştururlar. Genellikle yer yapısı serpantinlerden ve volkanik kayaçlardan oluşan sahada zaman zaman göçük yer hareketleri sürüklenmeye hazır arazi yapısı, göllerin meydana gelmesini hazırlayan başlıca faktörlerdir. Göller, kayan kitlelerin, vadilerin önlerini kapaması sonucu arkada suların biriktiği set gölleridir. Bunlardan bazıları dip kaçakları ile birbirine bağlantılıdır.

Millî Parkta hakim bitki örtüsü kayın ağaçlarıdır. Ayrıca meşe, gürgen, kızılağaç, karaçam, sarıçam, köknar, karaağaç, ıhlamur ve porsuk gibi değişik tür ağaçlar da görülmektedir.

Etkili koruma ile Parkın içerisinde ve yakın çevresindeki sahalarda sayıları artan geyik, karaca, ayı, yabani domuz, kurt, tilki ve sincap türleri bulunmaktadır.

Türkiye’de ilk kültür alabalığı üretme istasyonu 1969 yılında bu Millî Parkta kurulmuştur. Dolayısıyla rekreasyonel açıdan olta balıkçılığına kaynak olmuştur. Balıkçıların Abant’tan getirdikleri Alabalık türü, yedigöllerin doğal alabalık çeşitlerinin yumurtalarını yiyerek yok olma noktasına getirmiştir. Ayrıca kampçılık, günübirlik piknik, tabiat içerisinde yürüyüş, fotografçılık ziyaretçilerin uğraşlarıdır.

Yedigöler Millî Parkı içerisindeki Kapankaya manzara seyir yerine çıkıldığında gölleri ve eşsiz peyzaj güzellikleri görmek mümkün olduğu gibi, bu güzergah üzerinde anıt ağaç levhasını da görmek mümkündür. Yol kenarındaki levhanın bulunduğu yerden patika takip edildiğinde anıt ağaç görülebilir. Geyik üretim alanı ziyaret edilebilir.

Mevcut Hizmetler ve Konaklama: Millî Park içinde kampçılık, günübirlik piknik, yürüyüş, fotoğraf çekimi gibi rekreaktif faaliyetler yapılırken konaklama ve yiyecek ihtiyaçları da tesis edilen dinlenme evleri, kır gazinosu ve kantinden karşılanılabilir.

Millî Parkta çadırla ve karavanla konaklanabildiği gibi, misafirhane ve bungalovlardan da faydalanılabilir.